Krónika

Az Óbudai Egyetem folytatja adománygyűjtését a székelyudvarhelyi károsultak megsegítésére

A pénzügyi segítség kiegészül az egyetem oktatóinak és hallgatóinak a helyreállítási munkákban való aktív részvételével

Az Óbudai Egyetem folytatja adománygyűjtését a székelyudvarhelyi károsultak megsegítésére – közölte az oktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

Az Óbudai Egyetem folytatja adománygyűjtését a székelyudvarhelyi károsultak megsegítésére
Az Óbudai Egyetem folytatja adománygyűjtését a székelyudvarhelyi károsultak megsegítésére
Fotó: AFP/Romanian Emergency Inspectorate–IGSU

Kovács Leventét, az egyetem rektorát idézve a közleményben azt írták, hogy a decemberben felajánlott ötmillió forint mellé további kétmillió forint gyűlt eddig össze a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumában történt súlyos baleset áldozatainak, családtagjainak, illetve az épület helyreállítási költségeinek támogatására.

A gyűjtést tovább folytatják, a pénzügyi segítség pedig kiegészül az egyetem oktatóinak és hallgatóinak a helyreállítási munkákban való aktív részvételével.

Az adományszámlára az egyetem mintegy ötven munkatársa 700 ezer forintot utalt, de érkezett felajánlás külsős magánszemélyektől, cégektől és egy alapítványtól további mintegy 1,3 millió forint értékben – tájékoztatott a rektor.

Az Óbudai Egyetem rektora bízik benne, hogy az ismételt felhívásuk eredményeként további összegekkel tudják támogatni a tragédia áldozatait, az érintett családokat és a munkálatok megkezdését.

A pénzügyi segítségnyújtás mellett hallgatók helyszíni részvételével további támogatást is szervez az egyetem. A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Humanitárius műveletek menedzserképzésének szakmai tapasztalataira, valamint az Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatóira és hallgatóira az összeomlott kollégium újjáépítésének előkészületeiben számíthatnak a székelyudvarhelyiek – olvasható a közleményben.

A gyűjtéshez utalással a 10300002-13268139-00174902 számlaszámon „OE - Adomány” megjelöléssel lehet csatlakozni.

Kapcsolódó írásaink