Krónika

Vigyázzunk ma az utakon! Ónos eső is várható

Többnyire felhős időre számíthatunk, de időszakosan akár nagyobb területen felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet, és napközben a látási viszonyok is fokozatosan javulnak. Tartósabban az Északi-középhegység tágabb térségében marad borult, párás az idő – számolt be a Hirado.

Vigyázzunk ma az utakon! Ónos eső is várható
A járdákat környezetkímélő sószórással próbálják járhatóvá tenni
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Jan Woitas

Elszórtan előfordulhat gyenge intenzitású csapadék: főleg eső, zápor, de Borsodban és a hegyekben hó is lehet, a fagyos részeken pedig reggel még átmeneti ónos eső sem zárható ki. A délies szelet élénk, főként a magasabban fekvő helyeken olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a leghidegebb – írták.

Késő este –3, +6 fok közötti értéket mérhetünk. A vastagabb felhők nagy része levonul, de maradnak így is felhős körzetek. Párássá válik a levegő, illetve ismét nagyobb területen képződik, terjeszkedik a köd, valamint a rétegfelhőzet – nagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb térségében és délnyugaton. Helyenként gyenge eső, szitálás előfordulhat, a fagyos részeken ónos szitálás sem kizárt. A szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –4 és +4 fok között valószínű, a szélcsendes, derült részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kapcsolódó írásaink