Krónika

A 115 éves asszony szerint a hosszú élet titka ebben az ételben rejlik

Helena Pereira dos Santos családjával, köztük 15 dédunokájával ünnepelte mérföldkőnek számító születésnapját

Helena Pereira dos Santos nemrég töltötte be a 115. életévét, és azt állítja, hogy a hosszú élet titka az étrendben rejlik – írta meg a life.hu.

A 115 éves asszony szerint a hosszú élet titka ebben az ételben rejlik
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Egy nő, aki nemrég ünnepelte a 115. születésnapját, azt állítja, hogy a hosszú élet titka az, hogy sok babot eszik. Helena Pereira dos Santos családjával, köztük 15 dédunokájával ünnepelte mérföldkőnek számító születésnapját, és azt állítja, hogy „babban gazdag étrendje" az egyetlen dolog, amely több mint 11 évtizeden át erősen és egészségesen tartotta. A nő 1908-ban született, vagyis négyéves volt, amikor a Titanic elsüllyedt, és hatéves volt, amikor kitört az első világháború.

Helena azt is elmondta, hogy a jó alvás, a rendszeres testmozgás és az „öröm” szintén fontos tényezők voltak abban, hogy hosszú ideig éljen. Családja szerint a nő még mindig „aktív és független”, előrehaladott évei ellenére.

Gyakran megy vásárolni a piacra unokájával, és szeret sétálni is. A nő évente 170 mérföldes zarándoklatot tesz a brazíliai Aparecida Nemzeti Szentélyhez, a világ legnagyobb katedrálisához. Nyugdíjba vonulása előtt szülésznőként és varrónőként dolgozott, és unokája, Adriana elmondása szerint még mindig gyakran javít ruhákat.

Helena 26 évesen ment hozzá férjéhez, aki 2004-ben, 103 éves korában hunyt el. A párnak hat gyermeke, tíz unokája és 15 dédunokája született. Sajnos a legtöbb gyermeke már elhunyt, de Helena közel áll unokáihoz és dédunokáihoz is – írja a Mirror.

Kapcsolódó írásaink