Krónika

Növeli a libidót és az emésztésen is segít

Az „amazonasi Viagra” és a „potencia fája”

A Muira Puama hatását már a brazil őslakosok is felfedezték. Az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódít magának a népi orvoslás, így ez a termék is aranykorát éli.

Növeli a libidót és az emésztésen is segít
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az öt méter magas fa az Amazonas környékén él. Jellegzetességei az apró, sárgás virágok. Gyökerét és kérgét használják. A növényből kapszula, por és tea is található a piacon. Többek között olyan panaszokra ajánlják, például a szexuális zavarok megelőzésére, nemi vágy serkentésére, gyomorrontásra, menstruációs zavarokra, fájó ízületekre, étvágytalanságra vagy gyermekbénulás okozta paralízisre. Javítja a vérkeringést, segítve az erekciós rendellenességek felépülését, javítja a közérzetet és a fizikai állóképességet, nagy energiaforrás, támogatja a memóriát, és más kognitív funkciókat, csökkenti a fáradtságot, és küzd a stressz ellen. Az amazonasi őslakosok hamar felismerték szexuálisan stimuláló és gyógyító hatásait.

A növény adta hatásokat a tudósok is elkezdték vizsgálni még az 1920-as években. Rájöttek, hogy a gyökere és a kérge gazdag zsírsavakban, zsírsavészterekben, illóolajokban, növényi szterolokban, terpénekben és alkaloidákban is gazdag. További tanulmányok és vizsgálatok is folytak a népi megfigyelések bebizonyítására az 1960-as és 1980-as években.

Kapcsolódó írásaink