Krónika

A szakértő szerint ostobaság tagadni a földönkívüliek létezését

Egyre több szakértő áll ki határozottan amellett, hogy nem nem vagyunk egyedül

Egy vezető űrkutató azt állítja, hogy az elmúlt években újonnan felfedezett több ezer bolygó bizonyítja az idegenek létezését. Tavaly a NASA nyilvánosságra hozta, hogy már több mint 5000 exobolygót fedezett fel, olyan bolygót, amely a Naprendszeren kívüli csillag körül kering – írta meg a borsonline.hu

A szakértő szerint ostobaság tagadni a földönkívüliek létezését
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Beképzeltség lenne azt hinni, hogy csak mi vagyunk

Maggie Aderin-Pocock, a BBC The Sky at Night című sorozatának műsorvezetője szerint beképzeltek lennénk, ha azt gondolnánk, hogy nem léteznek kis zöld emberkék, miután ennyi új világot fedeztek fel.

A földönkívüliek odakint vannak? Én szinte biztosan azt mondanám, hogy igen. Úgy tűnik, hogy a legtöbb csillag körül bolygók keringenek. És így 300 milliárd csillag van a mi galaxisunkban, mondjuk úgy, hogy átlagosan két bolygó kering minden egyes ilyen csillag körül az egész világegyetemben, 200 milliárd galaxisban – mondta majd így folytatta:

Ezt a kérdést gyakran felteszem, ha egy híradóban azt halljuk, hogy „Megvan a legfrissebb hír”. Idegenek szálltak le. Az idegenek itt vannak. Ki borulna ki, és ki lenne izgatott? Én mindkét kezemet felemelném.

Lehet élelmiszert termeszteni a Marson

Majd Maggie arról is mesélt, hogy szerinte a Marson is lehet élelmiszert termeszteni, de ezt persze csak egy biodóm üvegházban, mesterséges fényben lehetne elvégezni, mivel a Mars távolabb van a Naptól – írja a Daily Star.

Kapcsolódó írásaink