Krónika

Az utasok hamarosan akár két liter folyadékot is magukkal vihetnek a fedélzetre

Jelenleg a London (LCY) és a darlingtoni Teesside (MME) repülőtéren rendszeresítették ezeket a csomagátvizsgáló szkennereket, vagyis ezeken már egyáltalán nincs száz milliliteres szabály – szúrta ki az Infostart az Iho.hu beszámolóját.

Az utasok hamarosan akár két liter folyadékot is magukkal vihetnek a fedélzetre
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Kifejtik, az elkövetkező hónapokban további könnyítések várhatók, és júniusra az olyan nagy csomópontok, mint a londoni Heathrow (LHR) és a Gatwick (LGW) is az új szabvány szerint járnak majd el.

A korlátozás bevezetése egy 2006-ban, a brit rendőrség által leleplezett terrorista összeesküvésre vezethető vissza, amikor is üdítőitalnak álcázott, folyékony robbanóanyagokat akartak aktivizálni az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba és Kanadába tartó, transzatlanti járatokon – írták.

Ezt követően vezették be azt a korlátozást, amely által az utasok legfeljebb egy deci folyadékot vihetnek fel a fedélzetre a kézipoggyászukban. A folyadékot száz milliliter űrtartalmú fiolákban, üvegcsékben, műanyag palackokban kell/lehet tárolni, és egy legfeljebb hússzor húszcentis átlátszó, visszazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni – írja a lap.

Kapcsolódó írásaink

Megbüntették a Wizz Airt

ĀA kormányhivatal 15 millió forintos bírságot szabott ki a légitársaságra a januári poggyász-incidens miatt