Krónika

Videón a támadás, kövekkel dobálták a sztárcsapat buszát, súlyosan megsérült a világbajnok

Fabio Grosso, a Lyon menedzsere véres arccal távozott a csapatbuszból

Az Olympique Marseille szurkolói megtámadták az Olympique Lyon autóbuszát, ezért elmaradt a két csapat vasárnapi mérkőzése a francia labdarúgó-bajnokságban. Görögtűzzel és kövekkel dobálták meg a buszt, amelynek több ablaka is betört, miközben a Stade Vélodrome felé haladt – számolt be a Ripost.

Videón a támadás, kövekkel dobálták a sztárcsapat buszát, súlyosan megsérült a világbajnok
Fabio Grosso
Fotó: NorthFoto

A szilánkok felsértették a játékosként világbajnoki címet nyert Fabio Grosso vezetőedző arcát, akit két segítője kísért be a stadionba. Ott orvosi ellátásban részesítették a trénert, később kórházba kellett szállítani, könnyen lehet, hogy a bal szeme súlyosan megsérült, akár a látása is veszélybe kerülhet – írták.

Olympique Marseille szurkolói megtámadták az Olympique Lyon autóbuszát, amelynek több ablaka is betört, a szilánkok felsértették Fabio Grosso vezetőedző arcát
Az Olympique Marseille szurkolói megtámadták az Olympique Lyon autóbuszát, amelynek több ablaka is betört, a szilánkok felsértették Fabio Grosso vezetőedző arcát
Fotó: AFP/Handout/OL

„Így látni a kövekkel megdobált buszt, és Fabio Grosso véres arcát, ezek a képek felháborítók. Olyan elfogadhatatlan cselekedetek, amelyek beárnyékolják a futball és a sport értékeit” – vélekedett Amélie Oudéa-Castéra francia sportminiszter, aki hozzátette, reményei szerint nagyon gyorsan lefolytatják majd a vizsgálatot, megtalálják az elkövetőket, és szigorúan megbüntetik őket.

Az Olympique Marseille vezetősége közleményt adott ki:

„Vasárnap este a Velodrome stadion bejáratánál megtámadták az Olympique Lyon buszát, valamint annak személyzetét és játékosait, továbbá szurkolóinak hat gépkocsiját is célba vette. A busz ablakai betörtek, Grosso edzőt és asszisztensét, Longót közvetlenül arcon találták. A járművön utazó játékosokat és személyzetet is sokkolta az erőszak.”

Objektum doboz
Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink