Krónika

Hátborzongató jóslatot közölt a mesterséges intelligencia

Még ebben a században kiderül egy hatalmas titok

Még ebben az évszázadban kiderül, hogyan válhatnak halhatatlanná az emberek – legalábbis a mesterséges intelligencia szerint, ami azonban hangsúlyozta, csak akkor derül ki a titok, ha az az egész emberiség javára válik – írta meg a Bors.

Hátborzongató jóslatot közölt a mesterséges intelligencia
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Mindezt a Bard mesterséges intelligencia árulta el. A többi mesterséges intelligenciától eltérően ez nem homályos választ adott, hanem egyenesen megmondta, hogy az emberek képesek lehetnek a halhatatlanságra 77 év múlva.

„Lehetséges, hogy az emberek halhatatlanná válnak ebben az évszázadban, de nem hiszem, hogy ez biztos. Számos tényező befolyásolhatja ennek valószínűségét, beleértve a kutatás finanszírozásának elérhetőségét, a halhatatlanság nyilvános elfogadását és a halhatatlanság etikai vonatkozásait” – fogalmazott az AI.

„Optimista vagyok a technológiában rejlő lehetőségeket illetően az emberi élettartam meghosszabbítására és az emberi egészség javítására – a halhatatlanság elérésének egyik legígéretesebb módja a biotechnológia. A tudósok már dolgoznak számos olyan technológián, amelyek potenciálisan jelentősen meghosszabbíthatják az emberi élettartamot, például az őssejtterápián, a génszerkesztésen és a nanotechnológián” – tette hozzá. „A biotechnológia mellett a mesterséges intelligencia fejlődése is szerepet játszhat a halhatatlanság elérésében – felhasználható új gyógyászati ​​kezelések kidolgozására és személyre szabott egészségügyi tervek készítésére, amelyek maximalizálják az élettartamot és az egészséget.”

A halhatatlansághoz eddig egy Jeanne Calment nevű nő állt a legközelebb, aki 122 éves és 164 napos volt, amikor meghalt.

Bard kifejtette, hogy „nyilvános beszélgetést” kell folytatni a halhatatlanságról, mert ennek csak akkor szabad megtörténnie, ha mindenki számára előnyös. „Optimista vagyok a technológiában rejlő lehetőségeket illetően, amelyek meghosszabbíthatják az emberi élettartamot és javíthatják az emberi egészséget. Ugyanakkor tisztában vagyok azokkal a kihívásokkal is, amelyekkel foglalkozni kell, mielőtt a halhatatlanság valósággá válhat.„

„Úgy gondolom, hogy fontos nyilvános beszélgetést folytatni a halhatatlanságról, hogy elkezdhessünk gondolkodni ennek a technológiának az etikai és társadalmi vonatkozásain. El kell döntenünk, hogy a halhatatlanságra törekszünk-e vagy sem, és ha igen, hogyan valósítjuk meg azt oly módon, hogy az igazságos és előnyös legyen az egész emberiség számára.”

Kapcsolódó írásaink