Krónika

Leleplezték: így csinálják a rejtélyes lebegő táncot + VIDEÓ

Michael Jackson is megnyalná a szája szélét ezt a lépéskombinációt látva

Valószínűleg kevés olyan ember van, aki ne hallott volna a Michael Jackson-féle moonwalkról, arról a lépéskombinációról, amely gyakorlatilag összeforrt az énekes nevével – írta az RTL.

Leleplezték: így csinálják a rejtélyes lebegő táncot + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: Imaginechina via AFP/Yan bo

Akinek leesett az álla a moonwalktól, annak a Jubi Slide-tól is le fog, ez a koreográfia leginkább a TikTokon terjed, és a felületes szemlélő számára úgy tűnhet, mintha művelői lebegnének tánc közben.

Az illúzió annyira erős, hogy sokan megkérdőjelezték, hogy egyáltalán lehetséges-e pusztán mozdulatokkal elérni azt, többen ügyes csalásra vagy valamilyen vágási trükkre gyanakodnak.

Utóbbiaknak nem volt igazuk, a Wegottiscovered mutatta be, hogy valóban ügyes és gyors lépéskombinációról van szó. Íme, ez itt a Jubi Slide:

Objektum doboz

A Jubi Slide-ot a youtuber, tiktokker tánclegenda Jubi2fye alkotta meg még 2022-ben. Az egyik eredeti videó, amelyben a táncot bemutatja, több százezer lájkot kapott. A táncmozdulat – amely a moonwalkra emlékeztet, csak oldalirányban – , olyan hatást kelt, mintha a táncos a jégen csúszna, szinte lebegne, mindegy, hogy milyen felületen mozog.

Kapcsolódó írásaink

Gázolt a vonat

ĀKiskunhalas és Harkakötöny között elgázolt egy embert a személyvonat kedd este – közölte a katasztrófavédelem