Krónika

Használja ki az októberi nyár utolsó napjait, vasárnaptól minden elromlik

Jön az eső és a hideg

Pénteken délelőtt még többfelé lesz felhős az ég, majd kisüt a nap, és szombaton is inkább napos idő várható. Aztán elromlik minden – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Használja ki az októberi nyár utolsó napjait, vasárnaptól minden elromlik
Vasárnap már többfelé várható eső, és a csúcshőmérséklet mindössze 11 és 20 Celsius-fok között várható
Fotó: MH archív/Csudai Sándor

Változékonyra fordul az időjárás a hét második felében: pénteken délelőtt még többfelé lesz felhős az ég, majd kisüt a nap és szombaton is napos idő várható, de estétől megerősödik a szél, és egyre több helyen elered az eső. Vasárnap már többfelé várható eső, és a csúcshőmérséklet mindössze 11 és 20 Celsius-fok között várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken kezdetben közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd fokozatosan csökken a felhőzet, és délután már sok napsütés valószínű fátyolfelhőkkel. Az északkeleti országrészben ugyanakkor maradnak erősebben felhős körzetek, ott a délelőtti órákig előfordulhat záporeső, másutt nem várható csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szombaton a hajnali pára- és ködfoltok, illetve a rétegfelhőzet feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd az esti, éjszakai órákban északnyugat felől egyre több helyen beborul az ég, és elered az eső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél, estétől pedig északnyugatira fordul az áramlás. A minimumhőmérséklet 9 és 16, a maximum 22 és 28 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd estétől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalban 9–16 fok valószínű, a csúcshőmérséklet 11 és 20 fok között várható; a csapadékosabb nyugati vidékeken lesz hűvösebb, délkeleten még a reggeli órákban enyhébb az idő.

Kapcsolódó írásaink