Krónika

Kutatók Éjszakája – Több mint húsz programmal várják az érdeklődőket Bács-Kiskun vármegyében

Az eseményen lesznek robotikai előadások, biológiai és élettani bemutatók

Három helyszínen, Kecskeméten, Baján és Kiskunfélegyházán több mint húsz programmal várják a látogatókat a Kutatók Éjszakáján, szeptember 29-én – közölték a rendezvénysorozat honlapján.

Kutatók Éjszakája – Több mint húsz programmal várják az érdeklődőket Bács-Kiskun vármegyében
Kutatók Éjszakája
Fotó: Facebook/Kutatók Éjszakája/Researchers' Night in Hungary

Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnázium öt programmal csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz. A szervezők úgy állították össze a programokat, hogy azok érdekesek legyenek az alsós diákoktól kezdve egészen a felnőtt korosztályig mindenki számára. A vármegye székhelyén lesznek robotikai előadások, biológiai, élettani bemutatók, de a résztvevők kipróbálhatják magukat kémia laborokban és egyéb logikai játékokban is.

Baján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eötvös József Főiskola szervezésében tizennégy programot kínálnak a Kutatók Éjszakájára. Az érdeklődők különböző víztudományi és hidrológiai bemutatókat, méréseket láthatnak, de ezek mellett kipróbálhatnak egy drónszimulátort, egy vízmérnöki szabadulószobát és egyéb biológiai, klímaváltozás tematikájú előadásokon is részt vehetnek.

Kiskunfélegyházán négy programot szerveznek a Kutatók Éjszakájára, amelyen látványos szárazjeges kísérletek, illetve logikai társasjátékok és feladványok várják a látogatókat. Az érdeklődők különböző égitesteket is megtekinthetnek egy távcsöves bemutató és előadás keretében. A programokat a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium szervezi, a távcsöves bemutató szervezője a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

A programokról további információ a kutatokejszakaja.hu weboldalon található.

Kapcsolódó írásaink