Kultúra

Számviteli szabadulószoba és jövőkutatás is lesz a Corvinuson a Kutatók Éjszakáján

A tudományt és a kutatói karriert népszerűsítő előadások és interaktív játékok az egyetem friss kutatási eredményeibe engednek majd betekintést

A számviteli szabadulószobától kezdve a kriptovaluta-csaláson át Pál Ferenc előadásig számos téma helyet kap a Budapesti Corvinus Egyetem programjai közt szeptember 29-én, az idei Kutatók Éjszakáján.

Számviteli szabadulószoba és jövőkutatás is lesz a Corvinuson a Kutatók Éjszakáján
Idén is számos oktatási intézmény készül a Kutatók Éjszakájára, így a Corvinus Egyetem is
Fotó: Facebook/Kutatók Éjszakája

A tudományt és a kutatói karriert népszerűsítő előadások és interaktív játékok az egyetem friss kutatási eredményeibe engednek betekintést a gazdasági és társadalomtudományi területekről, magyar és angol nyelven egyaránt – közölte az egyetem az MTI-vel.

A magyar programok közül az érdeklődők jelentkezhetnek a számviteli szabadulószobába, a campustúrára, de Pál Ferenc belső békéről szóló előadására is. Részesei lehetnek továbbá a tőzsdejátéknak, a jövőkutatásnak, a talajműveltségi edukációnak, valamint egy vendéglátóipari fenntarthatósági kutatásnak. Emellett az oktatók ízelítőt adnak az e-learning tananyag-fejlesztésből, az eredményes lobbizást segítő szövegbányászatból és egy nagyvállalati mérleg értő olvasásból is. Kiderülnek továbbá, hogy kik az influencerek influencerei, hogyan válik egyre pozitívabbá az időskorról szóló nyelvezet és mi az ellenszere a nagyipari élelmiszer-előállításnak.

Antropológus-közgazdász előadópáros segít megfejteni majd a lomtalanítás helyét az újrahasznosításban, alkalmazott matematikus a matematikai gondolkodás szerepét mutatja be a mesterséges intelligencia korában, menedzsmenttörténész a magyar középkor és a mai családi vállalatok közötti párhuzamait mutatja be, a bibliográfus pedig Karinthy Ferenc irodalomszemléletéről mesél majd.

Az érdeklődők tanulhatnak továbbá az új társadalmi munkamegosztásról, a fenntarthatóságról, az új világrend, a modern érdekérvényesítés kilátásairól, a magyar államadósság értelmezéséről, és a családi alkotmány hasznáról is.

Az angol nyelvű programok közül sok érdeklődőre számítanak a mesterséges intelligencia és a foglalkoztatás összefüggéseiről szóló előadáson, a geopolitika aktuális viszonyait, például az ukrajnai háborút, Kína és Tajvan viszonyát, az Oroszországtól való német energiafüggőséget feltáró foglalkozáson, vagy a kriptovalutatőzsde-csalás mögötti okokat ismertető beszámolón is.

A Corvinus teljes programkínálatáról részletes tájékoztatás az egyetem honlapján, valamint a Kutatók Éjszakája oldalán lesz olvasható.

Kapcsolódó írásaink