Krónika

Három feltételezett dílert vettek őrizetbe budapesti nyomozók

Csaknem négy és fél kilogramm, mintegy 25 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot foglaltak le, három feltételezett dílert pedig őrizetbe vettek a budapesti nyomozók – adta hírül honlapján a rendőrség pénteken.

Három feltételezett dílert vettek őrizetbe budapesti nyomozók
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank May

A police.hu közlése szerint a Budapesten elfogott két férfi közül az egyik a gyanú szerint június óta havi rendszerességgel utazott Hollandiába, az ott beszerzett kábítószert pedig átadta társainak a fővárosban. Másikuk a kábítószert továbbértékesítés céljából angyalföldi otthonában tárolta. A két férfi a tevékenységét egy harmadik megbízásából végezte.

A budapesti rendőrök augusztus 31-én kutatást tartottak az egyik férfi lakásában, ahol csaknem 33 gramm fehér, droggyanús anyagot és mintegy 2900 gramm zöld növényi származékot – előzetes adatok alapján kokaint és marihuánát -, 66 ezer forintot és 388 darab extasy tablettát foglaltak le. Társát a XII. kerületi Alkotás utcában fogták el, nála 136 ezer forintot, csaknem 1500 gramm extasy tablettát, valamint 122,5 gramm fehér színű kábítószer gyanús anyagot – a jelenlegi adatok szerint kokaint – foglaltak le.

Harmadik társukat szeptember 2-án fogták el a ferihegyi repülőtéren, amikor nyaralásból tért haza, a lakásán néhány gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A 29, 28 és 25 éves férfiakat kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, azóta letartóztatásban vannak – közölte a rendőrség.

Kapcsolódó írásaink