Krónika

Egy tajvani elnökjelölt ingyen kutyát vagy macskát adna a nőknek, ha gyereket szülnek

Így orvosolná a demográfiai válságot

Terry Gou, az Apple-beszállító Foxconn alapítója a múlt héten bejelentett, hogy független jelöltként elindul Tajvan elnöki székéért - írta az rtl.hu.

Egy tajvani elnökjelölt ingyen kutyát vagy macskát adna a nőknek, ha gyereket szülnek
Képünk illusztráció
Fotó: CRISTINA VEGA RHOR / AFP

Élt a kreativitásával, ezért fel is hozta ötletét a kampányban, miszerint a sziget demográfiai válságát úgy lehetne orvosolni, ha ingyen háziállatokat kínálnának a pároknak, amennyiben azok gyermeket vállalnak.

Mint a Guardian emlékeztet, Tajvané a világ egyik legalacsonyabb születési rátája. Ezzel szemben viszont az egekben van azoknak a száma, akik háziállatot tartanak, akár „gyermek helyett” is. Gou szerint „az embereket motiválni lehet arra, hogy mindkettőt vállalják”.

„Szüljetek gyermeket, és én megengedem, hogy felneveljetek még egy háziállatot” – mondta a Formosa TV tudósítása szerint. „Egy macskát, egy kutyát. Szüljetek kettőt, és megengedem, hogy még kettőt örökbe fogadjatok”.

Gou elmondta, hogy nemrég meglátogatott egy állatmenhelyet, és megállapította, hogy a demográfiai válságot és az állatok nehéz helyzetét is egyszerre meg lehetne oldani.

A javaslatot többen is bírálták. Gounak novemberig kell összegyűjtenie 290 ezer aláírást, hogy biztosítsa jelöltségét.

Kapcsolódó írásaink