Krónika

Horrorfilmbe illő tragédia lett a búvárkodás vége

Búvárkodás közben harapta le egy 50 éves férfi fejét egy nagy fehér cápa Kalifornia partjainál, írja a Mirror alapján a Szeretlek Magyarország. Randy Fry éppen az egyik legjobb barátjával úszkált kagylók után kutatva a vízben, amikor megtámadta egy öt és fél méteres ragadozó.

Horrorfilmbe illő tragédia lett a búvárkodás vége
Képünk illusztáció
Fotó: AFP/Image Source/Ken Kiefer 2

A szerencsétlenül járt búvár barátja elmondta, hogy a merülés után szinte rögtön egy uszony húzott el közöttük. A cápa esélyt sem hagyott nekik a menekülésre, Fry-t pedig a barátja szeme láttára tépte szét.

„Olyan zajt hallottam, mintha egy tengeralattjáró, vagy egy gyorsan elhaladó hajó zúgott volna. Egy cápa volt. Azért jött, hogy megölje. Öt másodperc alatt végzett vele” – idézte fel a négy méter mély vízben történteket Cliff Zimmerman, akinek sikerült visszaúsznia a hajóra.

Másnap a víz alatt széttépett búvár testrészeit sértetlenül sodorta partra a víz. A cápa ugyan darabokra tépte a férfit, de nem lakmározott a testéből. Randy fejét három héttel később találták meg.

Randy Fry korábban azt mondta a barátjának, hogy ha választhatna, akkor a vízben szeretne meghalni aközben, amit szeret csinálni.

Kapcsolódó írásaink