Krónika

Megdöbbent a lány, mikor kiderült, hogy kiütéseit egy a lábában élő parazita okozza

Marystella Gomez TikTokon osztotta meg, hogyan költözött a lábába egy parazita

Marystella Gomez a családjával nyaralt, boldogan heverészett a homokban és lubickolt a tengerben, nem is sejtve, hogy ennek milyen szörnyű következményei lesznek. Hazatérvén arra lett figyelmes, hogy apró piros pöttyök vannak a lábán, de eleinte nem foglalkozott vele, allergiának vélte. A kiütések azonban nem akartak múlni, sőt, napról napra rosszabb lett a helyzet - írta meg a life.hu.

Megdöbbent a lány, mikor kiderült, hogy kiütéseit egy a lábában élő parazita okozza
képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

„Egyre erősebben vakartam a lábamat” – mondta TikTok-követőinek a 27 éves nő. „Furcsa módon főleg éjszaka. Elmentem az ügyeletre, azt mondták, hogy ez vagy gombás fertőzés, vagy allergia. Kaptam gyógyszert, de nem hatott: egyre rosszabb lett a helyzet.”

A kolumbiai Bogotából származó nő ezután egy bőrgyógyászt keresett fel, ott tudta meg, hogy mi is az igazi baj. „Az orvos közölte, hogy van egy parazitám.”

Ezek az élőlények általában állati ürülékkel terjednek, vagyis a tengerparton is könnyedén előfordulhat, hiszen sokan viszik le házi kedvencüket. „Ha a gazdák nem szedik fel az ürüléket, te rálépsz és a parazita hozzád tapad” – mondta a lány, aki azt is elárulta, hogy az orvos szerint azért éjszaka vakarózott többet, mert az élősködő akkor rakta le a petéit.

A lány megkapta a szükséges gyógyszereket: a probléma ezeknek köszönhetően megszűnt – idézi az Independent a lány beszámolóját.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink