Krónika

Humanitárius Település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt

A sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést

Magyarország legnagyobb humanitárius szervezete 2007-ben alapította meg a Humanitárius Település címet, amelyre idén március 31-ig várja a jelentkezéseket. Azon település, amely két vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határmenti üdvözlő tábláján a Humanitárius Település jelzés elhelyezésére – áll a Magyar Vöröskereszt közleményében.

Humanitárius Település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt
Humanitárius Település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt
Fotó: Facebook/ Magyar Vöröskereszt

„A minősítés igazolja, hogy birtokosai tiszteletben tartják a Vöröskereszt eszmeiségét és alapelveit” – ismertette Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt elnöke – „A beérkező anyagokban többek között azt vizsgáljuk, hogy az adott közösség mennyire tevékenyen vesz részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különös tekintettel a véradásra, az önkéntes munkára és az elsősegélynyújtásra.”

Bármely település – falu, község, város vagy városrész, kerület vagy kerületrész – pályázhat március végéig. A szervezet online formában és postai úton is fogadja a pályázati anyagokat. A minősítést megszerzők májusban, egy országos találkozó keretében vehetik majd át az elismeréssel járó oklevelet. Az utóbbi több mint 15 évben összesen 53 hazai település nyerte el a Humanitárius Település címet, közülük Dunakiliti, Ikervár, Kocsord, Nagypirit, Nemesgulács, Szajol, Telekgerendás és Vasegerszeg már öt alkalommal.

Kapcsolódó írásaink