Krónika

„Tegyünk jót együtt, ezerrel!”

Adventi közösségi adománygyűjtést indít a Szent István Intézet és az Európa Szívében Alapítvány Szent Erzsébet ünnepén. 

„Tegyünk jót együtt, ezerrel!”
A szervezők a matricával ellátott csomagokat 1000, nevelőszülők által működtetett családhoz juttatják el egy kis adventi figyelmességként
Fotó: Szent István Intézet

Árpád-házi Szent Erzsébet egyszerre volt szerető feleség és édesanya, valamint a betegek és szegények gyámolítója, alakja a jóság állhatatos gyakorlásának mintaképe. A Szent István Intézet és az Európa Szívében Alapítvány rá is emlékezve, a szolgáló szeretet ünnepén adventi közösségi adománygyűjtést indít. 

Az akció során 1000 kilogramm, matricával ellátott „jóságliszt” mellé keresnek további sütési alapanyagokat, melyet 1000, nevelőszülők által működtetett családhoz juttatnak el egy kis adventi figyelmességként. 

Az adományokat a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számára juttatják el, akik 2000 nevelőszülővel dolgoznak együtt azért, hogy minden gyermek, akikről vér szerinti szülei lemondtak, vagy más ok miatt kerültek állami gondoskodásba igazi, szerető családban nőhessen fel. 

Céljuk, hogy a nevelőszülők családjaihoz a karácsonyi készülődéskor hasznos, süteménykészítéshez használható élelmiszereket juttassanak el. 
Ehhez 1000 kiló „jóságlisztet” biztosítanak, mely egy játékos lelkigyakorlatra hívó többletüzenetet is hordoz, arra buzdítva a családtagokat, hogy ki-ki egy másikat segítő, figyelmes gesztusa után egy-egy kanál lisztet tegyen félre, hogy aztán a sütéshez szükséges mennyiség összegyűjtését követően a család kedvencét megsütve, még finomabb, a cselekvő szeretet „ízével” átitatott sütemény kerülhessen az ünnepi asztalra. 

A beérkezett közösségi felajánlásokból a „jóságliszt” mellé a süteménykészítéshez használható tartós alapanyagokat (kristálycukor, kakaópor, mézeskalács fűszerkeverék) juttatnak el a családoknak. 

A szervezők arra hívják az adakozni vágyókat, hogy „tegyenek jót együtt, ezerrel!” és 1000 forint felajánlásával csatlakozzanak akciójukhoz, hogy közösen lephessék meg a családokat. 

Az adományokat december 11-én, advent harmadik, örömvasárnapján juttatják el a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz, ahonnan a szervezet munkatársai továbbítják a családoknak. 

A szervezők 2022. december 10-ig várják a nagylelkű felajánlásokat az Európa Szívében Alapítvány számlaszámára: 
11705008-20482444-00000000 
(A közleménybe tüntessék fel: “Tegyünk jót ezerrel!”)
A támogatók között öt db Szent István-t ábrázoló pólót sorsolnak ki. 
 

Kapcsolódó írásaink