Belföld

Lévai Anikó mézeskalács szívei is várják az adományozókat a Bazilikánál

Megnyílt az Ökumenikus Segélyszervezet Adománypontja

Megnyílt az Ökumenikus Segélyszervezet Adománypontja Budapesten a Bazilikánál, ahol december 23-ig gyűjtik a felajánlásokat a rászorulóknak.

Lévai Anikó mézeskalács szívei is várják az adományozókat a Bazilikánál
Lévai Anikó készítette el idén Szolnokon az első mézeskalács szíveket, amelyek a karácsonyi adománygyűjtő program szimbólumai
Fotó: Facebook/Ökumenikus Segélyszervezet

Megnyitotta Adománypontját az Ökumenikus Segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén, ahol az adománygyűjtés mellett a szervezet munkáját is megismerhetik az érdeklődők – áll a szervezetnek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az adománypont idén is két házból áll.

Az egyikben jótékonysági termékeket kínáló bolt üzemel, amelyben a megvásárolható kézműves tárgyakat a segélyszervezet intézményeiben élő rászoruló családok, gyermekek vagy éppen a hajléktalan intézmények lakói készítették.

A másik házban egy mézeskalácsszív-sütöde áll, ahol az önkéntesek folyamatosan készítik az adománygyűjtés szimbólumát, hogy azokkal köszönjék meg az adományozók perselybe dobott vagy a bankkártyás termináloknál nyújtott támogatását.

Idén ugyanis a vásár egész területén lehet csatlakozni az adománygyűjtéshez az árusoknál, vendéglátó standoknál bankkártyás fizetéssel is. A fizetések után adott borravaló harminc százalékát az Ökumenikus Segélyszervezet kapja.

Az idei év különlegessége a Gönc kollekcióban értékesített táskák, tasakok és karácsonyfadíszek, amelyeket az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségének három településén működtetett varróműhelyeiben készítenek. A gönci járásban található Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Vizsolyban hivatásos varrónők vezetésével rászoruló családok asszonyai a szervezetnek felajánlott, de már nem használható ruhákból és szövetekből készítenek termékeket.  

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik egész évben étellel, szállással, munkával. A közlemény kiemeli, hogy a nehéz gazdasági helyzetben idén még nagyobb szükség van a segítségre.

Az összefogáshoz idén is lehet csatlakozni a 1353-as adományvonal hívásával vagy sms küldésével, a szervezet honlapján bankkártyás fizetéssel, banki átutalással és csekkes fizetéssel, valamint a Tesco üzleteiben, továbbá a Bazilikánál leadott adományokkal.

A mézeskalács szívek sütésében Lévai Anikó is segédkezett

Ő az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, aki idén Szolnokon, a szolnoki családok átmeneti otthonában készítette el a szervezet számára az első szívecskéket.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom