Krónika

Óriásbombát találtak a Dunában, hétfőn bonyolult lesz a közlekedés Budapesten

Egymázsás szovjet légibombát találtak a Dunában Budapest belvárosi szakaszán, a robbanótestet szeptember 12-én, hétfőn emelik majd ki – tájékoztatott a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Óriásbombát találtak a Dunában, hétfőn bonyolult lesz a közlekedés Budapesten
A kép illusztráció
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Gajdos Milán főhadnagy közölte: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai bukkantak a robbanóeszközre dunai gyakorló merülésük közben az Erzsébet híd és a Lánchíd közé eső fővárosi folyamszakaszon.

A tűzszerészbúvárok megállapították, hogy egy második világháborús, száz kilogramm tömegű, szovjet gyártmányú légibomba szunnyad a folyómederben, élesített gyújtószerkezettel – tette hozzá.

A robbanóeszköz biztonságos kiemeléséhez, illetve hatástalanításához mintegy négyszáz méter sugarú körben le fogják zárni a területet szeptember 12-én délelőtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közölte: szeptember 12-én, azaz hétfőn 9 órától lezárják a budai oldalon a Sztehlo Gábor rakpartot és a Friedrich Born rakpartot a Lánchíd irányába, a Lánchíd utcát pedig a Clark Ádám tér felé. A pesti oldalon lezárják a Jane Haining rakpartot az Erzsébet híd irányába, valamint a Salkaházi Sára rakpartot. A lezárások 14 óráig lesznek érvényben.

Kapcsolódó írásaink