Krónika

Kerekesszékbe rejtett kokaint szagolt ki a milánói drogkereső kutya

Az őrizetbe vett utast egy milánói börtönbe szállították

A milánói Malpensa repülőtér drogkereső kutyája 13 kilogramm kokaint talált pénteken egy drogfutár elektromos kerekesszékének bőrülésébe rejtve, amelynek tulajdonosa ezután lábra állt, a rendőrök pedig azonnal letartóztatták – jelentették be helyi hatóságok pénteken.

Kerekesszékbe rejtett kokaint szagolt ki a milánói drogkereső kutya
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

A különlegesen képzett kutyát és a rendőri egységet a Dominikai Köztársaságból érkező járat utasainak és poggyászainak átvizsgálásához rendelték ki, mivel a korábbi drogfutárok ugyanezt az útvonalat használták – fogalmazott a milánói pénzügyőrség közleménye.

Amikor a drogkereső kutya felhívta a rendőrök figyelmét az utasra, először a bőröndjét vizsgálták át, de ez nem járt eredménnyel. Ezután felvágták a kerekesszék bőrülését, amelyben megtalálták az elrejtett kokaint.

Amikor előkerült a kábítószer, a spanyol utas, aki korábban a reptéri személyzet segítségét kérte a kerekesszék használatához, felállt, és segítség nélkül járni kezdett, majd rögtön le is tartóztatták a rendőrség tájékoztatása szerint.

Az őrizetbe vett utast egy milánói börtönbe szállították, ahol az igazságügyi hatóságok a nyomozás idejére meghosszabbították a fogva tartását – derült ki a hatósági közleményből.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 11 csomag, összesen 13,35 kilogramm súlyú kokainból mintegy 27 ezer adag kábítószert lehetett volna értékesíteni, amelynek feketepiaci összértéke majdnem 1,4 millió euró (560 millió forint).
 

Kapcsolódó írásaink