Krónika

„Ne fekete bőrönddel menjenek nyaralni!”

Sokaknak van fekete, kerekes bőröndjük, ezek azonosítása pedig az egyformaságuk miatt nagyon időigényes folyamat – vélik a frankfurti repülőtér illetékesei.

„Ne fekete bőrönddel menjenek nyaralni!”
A színes bőröndök könnyebben azonosíthatók
Fotó: AFP/Hasan Esen

Stefan Schulte, a frankfurti repülőtér igazgatója az egyforma, fekete bőröndöket okolta az elmúlt hetek poggyászkezelési nehézségeiért – írta a Guardian.

A repülési szakember azt tanácsolja az utasoknak, hogy ha lehetséges, csak kézipoggyászt vigyenek magukkal, ha pedig ez nem megoldható, akkor olyan bőröndbe pakoljanak, amit könnyebb azonosítani. Mint Thomas Kirner, a repülőtér szóvivője hozzáfűzte, „sokaknak van fekete, kerekes bőröndjük, ezek azonosítása az egyformaságuk miatt nagyon időigényes folyamat.”

A repülőtéri hatóságok azt is javasolták, hogy az emberek helyezzenek el nevüket és címüket tartalmazó címkét a poggyászaikon, ezt viszont a rendőrség biztonsági okokból egyáltalán nem tanácsolja.

A szóvivő azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban csökkent az elkallódott bőröndök száma, de az még mindig négyszámjegyű. A becslések szerint jelenleg körülbelül kétezer reptéren rekedt csomag keresi a tulajdonosát.

A járvány idején a frankfurti repülőtér mintegy négyezer embert bocsátott el, most pedig nehezen birkózik meg a nyári forgalommal. A tervek szerint a hiányzó munkaerőt török vendégmunkásokkal pótolnák, akik elsősorban a poggyászkezelés terén dolgoznának, a dolognak viszont van egy szépséghibája, a jelentkezőket ugyanis hivatalosan héthetes biztonsági ellenőrzésnek kellene alávetni.

Kapcsolódó írásaink