Krónika

A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök felesége

A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége szerdán a Civil véradás nevű országos programsorozat egyik budapesti állomásán.

A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök felesége
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Civil véradás elnevezésű országos programsorozat fővédnöke a véradás fontosságáról nyilatkozik a programsorozat egyik budapesti állomásán az Emberi Erőforrások Minisztériumának Báthory utcai épületében 2022. február 23-án
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Herczegh Anita - aki a programsorozat fővédnöke - örvendetesnek nevezte, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a Civil véradáson és bízik abban, hogy egyre több embernek válik a rendszeres véradás a mindennapjai részévé.

Ez most különösen fontos, mert a koronavírus-járvány miatt sok véradást elhalasztottak, így nagy szükség van a vérkészítményekre - emelte ki.

Hangsúlyozta azt is: a véradás alkalmanként fél óra, másoknak viszont a gyógyulást, az életet jelentheti. Herczegh Anita ezért azt kérte, hogy aki egészségesnek érzi magát, vegyen részt a véradásokon.

A hatodik alkalommal megszervezett Civil véradást február 21. és 25. között rendezi meg a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága, a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Országos Vérellátó Szolgálat országszerte 45 helyszínen és 57 időponttal.

Kapcsolódó írásaink