Belföld

Hosszú távú segítséget akar nyújtani a Regőczi Alapítvány a koronavírus-árváknak

Hosszú távú és személyre szóló segítséget szeretne nyújtani a Regőczi Alapítvány a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt magyarországi gyermekeknek - mondta Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke pénteken Vácon.

Hosszú távú segítséget akar nyújtani a Regőczi Alapítvány a koronavírus-árváknak
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke Miskolcon
Fotó: MTI/Vajda János

Herczegh Anita a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ Több szem többet lát című éves szakmai tanácskozásán bemutatta a férjével, Áder János köztársasági elnökkel 2021 tavaszán közösen létrehozott alapítvány elmúlt csaknem egyéves működését.

Kiemelte, hogy az alapítvány olyan támogatást akart biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes saját magáról gondoskodni.

Mindez azt is jelenti, hogy az alapítvány mintegy húsz évben gondolkodik, és ehhez évente több száz millió forintot kell összegyűjtenie a működésére - fűzte hozzá.

Kapcsolódó írásaink