Krónika

Japánban 119 éves lett a világ legidősebb embere, aki meg akarja élni a 120 évet

A szénsavas üdítőt szereti

A világ legtöbb száz éven felüli embere Japánban él, így nem csoda, hogy a szigetországból kerül ki a világcsúcstartó. Tegnap ünnepelte 119. születésnapját Tanaka Kane, akit hivatalosan a világ legidősebb embereként tart nyilván a Guinness Világrekordok.

Japánban 119 éves lett a világ legidősebb embere, aki meg akarja élni a 120 évet
Tanaka Kane
Fotó: AFP

A Fukuokában élő asszonyt, aki egy évvel az orosz–japán háború kitörése előtt született, 2019 márciusában és 116 évesen ismerték el a világ legidősebb személyeként. Ugyanakkor egy országos rekordot is megdöntött: minden idők leghosszabb életkorú japánja lett, amikor elérte a 117 éves és 261 napos életkort. A matróna egy idősotthonban él, ahol sajátos kézmozdulatokkal kommunikál a személyzettel, és gyakran foglalja el magát számkirakókkal. 

Nagyon szereti a csokoládét és a szénsavas üdítőitalokat. Hozzátartozói szerint „rövid távú céljai” között szerepel, hogy megérje a 120 évet. Tanakának nyolc testvére volt, ő hetedikként született. Tizenkilenc évesen ment férjhez. Amikor férje és legidősebb fia elment a második kínai–japán háborúba, kifőzdét nyitott, hogy eltartsa családját.

Kapcsolódó írásaink