Krónika

Magyarországon vették fel a legtöbben a harmadik oltást az Európai Unióban

A harmadik oltást eddig összesen 2 269 551 fő vette fel. Az oltási akcióhéten eddig összesen 527 ezer oltás történt, közülük 435 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel.

Magyarországon vették fel a legtöbben a harmadik oltást az Európai Unióban
Koronavírus elleni oltásra várakozók a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórháznál
Fotó: MTI / Soós Lajos

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22. és december 5. között oltási akcióhetet tartanak a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket  akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra.

November 22. és 28. között rendezik az oltási akcióhetet
November 22. és december 5. között rendezik az oltási akcióhetet
Fotó: MH

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.

Talán ennek is köszönhető, hogy eddig Magyarországon vették fel a legtöbben a harmadik oltást az Európai Unióban. A népességhez viszonyítva Málta és Ausztria követi hazánkat. Az Európai Unió 27 tagállamában vett, lakosságarányosan vizsgált átlag pedig kevesebb, mint a magyar arányszám fele.

A három oltást felvevők aránya a teljes népességen belül az Európai Unió tagországaiban
A három oltást felvevők aránya a teljes népességen belül az Európai Unió tagországaiban
Fotó: MH

Hollandia, Horvátország, Lettország, Portugália, Szlovákia és Szlovénia nem közöl ilyen típusú adatot.

Kapcsolódó írásaink