Krónika

Ingyenes Városligeti Online Gyereknapok és futókihívás várja a családokat

Kéthétvégés futókihívással és online gyermeknappal várja a családokat a megújuló Városliget. A Liget Budapest Projekt és a RUNaway szervezesében megvalósuló futókihívás a pünkösdi hosszú hétvégén, május 22-én indul és gyermeknapig, május 30-ig teljesíthető - közölték a szervezők.

Ingyenes Városligeti Online Gyereknapok és futókihívás várja a családokat
A Liget Budapest Projekt újabb család-, gyermek-, és sportbarát fejlesztése tesztüzemi nyitvatartás keretében várja a látogatókat szeptember 3-tól
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A tájékoztatás szerint a 3 kilométeres Liget Családi Körön vagy a 7 kilométeres Liget Sport Körön mérettethetik meg magukat a sportkedvelők. A nevezés ingyenes, a legjobban teljesítők pedig ajándékban részesülnek. Nevezni ezen az oldalon lehet.

Az idei Városligeti Online Gyereknapokon, május utolsó hétvégéjén pedig Gryllus Vilmos és Kaláka koncertekkel, interaktív zenés foglalkozásokkal, jógakalanddal, ringatóval és interaktív programokkal várják a kisebbeket és nagyobbakat.

A virtuális térben műsorral készül Bíró Eszter, Pokorny Lia és Varró Dániel is. A Liget Budapest Projekt szervezésében május 28. és 30. között megvalósuló programsorozaton a részvétel regisztrációt követően ingyenes - tartalmazza a közlemény. Jelentkezni a Gyerekliget Facebook-csoporton keresztül lehetséges.

„A Liget Budapest Projekt célja már a kezdetektől fogva az, hogy a Városliget a főváros első számú családbarát helyszíne legyen, ahol a megújuló és újonnan létrejövő játszóterek és kulturális intézmények folyamatosan izgalmas újdonságokkal várják a gyerekeket a legkisebbektől a legnagyobbakig. A vírusvédelmi intézkedések miatt ugyan még idén májusban csak korlátozottan tudunk egymással találkozni, de bízunk benne, hogy a Városligeti Online Gyereknapok és a családi futókihívás így is kellemes időtöltést és maradandó élményeket fog okozni a családoknak” - idézi a közlemény Gyorgyevics Benedeket, a Városliget Zrt. vezérigazgatóját.

Felidézte, hogy a Liget Budapest Projekt családbarát fejlesztései nagy népszerűségnek örvendenek, a Nagyjátszótér mára Budapest első számú gyerekparadicsomává vált, nyitása óta majdnem félmillióan látogattak már el ide. „A megújuló Városligettel hozzájárulhatunk ahhoz is, hogy Budapest legfiatalabb lakóinak életvitele a mostaninál egészségesebb legyen, hiszen parkunk úgy ad teret a fizikai aktivitásra, a friss levegőn való időtöltésre, hogy közben valódi alternatívát nyújt a videójátékokkal és egyéb beltéri, üléshez kötött tevékenységekkel szemben” - emelte ki Gyorgyevics Benedek.

Kapcsolódó írásaink

Átverés a 99 mozgalom kezdeményezése

ĀHétértékelő. Amerikai mintát követve, de Magyarországon már többször is elbukó módon próbál csapatot építeni a miniszterelnök-jelöltnek bejelentkező főpolgármester

Netanjahu a végsőkig kész folytatni a harcot

ĀEgyre több civil áldozata van Izrael és a Hamász konfliktusának, ami miatt számos kritika éri a zsidó államot – Az unió Külügyi Tanácsa kedden rendkívüli tanácskozást tart