Krónika

Megérkezett hazánkba az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány

A Nagyvas csurig pakolva, irány Budapest – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

Megérkezett hazánkba az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány
A most érkezett szállítmány lehetővé teszi, hogy tovább gyorsítsák az oltást Magyarországon
Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

A külgazdasági és külügyminiszter egy videót is közzétett arról, ahogyan az eddig legnagyobb vakcinaszállítmány útnak indult Budapest felé.

Objektum doboz


Soha ekkora vakcinaszállítmány nem érkezett még Magyarországra

Amióta a járvánnyal szemben védekezünk, most jött a legnagyobb vakcinaszállítmány - fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A teherszállító repülőgép mindkét szintje tele van vakcinával
A teherszállító repülőgép mindkét szintje tele van vakcinával
Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Elmondta, hogy a teherszállító repülőgép mindkét szintje tele van vakcinával, összesen 600 ezer Sinopharm oltás érkezett.  Kiemelte, a légi út alatt végig 5 fokos hőmérsékletet biztosítottak a raktérben, hiszen a kínai oltóanyagokat 2-8 fok között kell tárolni.

Objektum doboz

Ez lehetővé teszi, hogy tovább gyorsítsák az oltást Magyarországon, aminek nyomán már jövő héten elérhetjük a 4 millió beoltott magyar embert, és ez egy hatalmas lépés a győzelem felé, hogy a magyar embereket biztonságban tudhassuk, a magyar gazdaságot újraindíthassuk, és újabb lépéseket tegyünk afelé, hogy az élet visszatérjen a normalitás talajára - hangsúlyozta Szijjártó.

Hozzátette, jövő héten kétszer fordul majd a repülőgép, hiszen egyszer Moszkvába, majd utána Pekingbe repül. Kínából ismét 600 ezer vakcinát hoznak akkor, amelyből 200 ezer Grúziáé, mert nekik nincs ilyen szállítási lehetőségük. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Indokolt a 16–18 éves korosztály immunizálása

ĀMinél előbb szükség lenne a 16–18 éves korosztály beoltására, mert a fertőzöttek és a kórházban lévők átlagéletkora egyre jobban halad lefelé, ahogy az idősebb korosztályok védetté válnak – mondta lapunk megkeresésére Rusvai Miklós virológus