Krónika

Az István, a király jótékonysági koncertjével támogatják Áder János alapítványát

Jótékonysági koncertet rendeznek az István, a király című rockoperából a köztársasági elnök és felesége által a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére létrehozott alapítvány javára.

Az István, a király jótékonysági koncertjével támogatják Áder János alapítványát
A Társulat is segíti az államfő alapítványát
Fotó: MH

A legendás rockopera koncertváltozata Feke Pál és társulata előadásában kerül színpadra szeptember 28-án a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők.

Az István, a király szerzői, Szörényi Levente és Bródy János, valamint a Feke Pál által létrehozott társulat tagjai a koncertből befolyó összeget a Regőczi István Alapítványnak adományozzák.

Áder János köztársasági elnök vasárnap jelentette be, hogy feleségével, Herczegh Anitával alapítványt hoz létre a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére. Az alapítványt, amely a saját megtakarításukból származó ötmillió forintból indul, Regőczi István katolikus papról nevezték el, aki egész életében árva gyerekekről gondoskodott.


Megyei önkormányzatok csatlakoznak az árván maradt gyermekek megsegítésére létrejött államfői kezdeményezéshez

A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke arra kéri az ország többi megyei helyhatóságát, hogy a dél-dunántúliakhoz hasonlóan felajánlásokkal támogassák az Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita által életre hívott, a koronavírus következtében árván maradt gyermekeket és családjaikat segítő alapítványt.

Őri László (Fidesz-KDNP) kedden Pécsett, sajtótájékoztatón emlékeztetett, néhány nappal ezelőtt jelentette be kezdeményezését az államfő. A politikus elmondta: a baranyai önkormányzat eddig is számos programmal és intézkedéssel igyekezett szolgálni a járvány miatt nehéz helyzetben lévőket, most pedig különleges összefogást indított útjára, hogy az alapítványon keresztül minél több támogatás, minél több bajba jutott árvához juthasson el.

Arra kérte a többi megyei helyhatóságot, hogy önkormányzatonként legalább 1-1 millió forint felajánlásával segítsék az alapítványt, azon keresztül az árvákat és családjaikat.

Közölte: kezdeményezéséhez „első körben” a Somogy és a Tolna megyei önkormányzat csatlakozott, így a baranyai helyhatóság mellett e két önkormányzat is 1-1 millió forintot biztosít a szervezet, így az árvák számára.

Bíró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, megyéjüket különösen súlyosan érintette a járvány harmadik hulláma, amely miatt eddig több mint húsz gyermek veszítette el egyik szülőjét.

Arra kérte a megyei önkormányzatokat, a települési helyhatóságokat, a gazdasági társaságokat és a civil szervezeteket, továbbá a magánszemélyeket, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten minél nagyobb felajánlással támogassák az újonnan létrejövő alapítványt, azon keresztül a bajbajutottakat.

Két nappal ezelőtt, az alapítvány létrehozását bejelentve a köztársasági elnök hangsúlyozta: több mint hatszáz gyermekről és több mint négyszáz családról van szó; az alapítvány ötmillió forintból indul, ami saját megtakarításuk. Áder János abban bízik, hogy szélesebb körből is érkeznek majd támogatások.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom