Krónika

Ismét tüntetést szervezett a vírustagadó Gődény György

Újabb tüntetést szerveztek szombatra a vírustagadók Budapesten. A jogellenesen gyülekező Gődény Györgyéket azonban feltartóztatták a rendőrök.

Ismét tüntetést szervezett a vírustagadó Gődény György
Gődény Györgyéket igazoltatják a rendőrök az Andrássy úton
Fotó: Facebook

Gődény György közösségi oldalán az „egyre nyomasztóbb és diktatórikusabb a helyzet” miatt hirdette meg a szombati tüntetést.

Azonban jelenleg általános gyülekezési tilalom van érvényben a vírus miatt, ez többek között azt jelenti, hogy nem lehet demonstrációkat tartani.

A vírustagadók fittyet hánytak ezekre a szabályokra: néhány tucatnyian az Andrássy úton keresztül megindultak a Hősök tere fele. Azonban nem jutottak sokáig, ugyanis a rendőrség feltartóztatta őket, és a sorfallal körülzárt tüntetőket egyesével kezdték el igazoltatni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2021. március 20-án 12 óra 18 perckor az Andrássy úton, a Hősök tere közelében jogellenesen csoportosulókkal, valamint a maszkviselésre vonatkozó szabályokat megszegőkkel szemben megkezdte az intézkedést - áll a rendőrség közleményében.

Gődény Györgyék súlyos büntetésre számíthatnak, hiszen a március 15-ei megmozdulás négy szervezőjére négy és fél millió forintos közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrség.

Kapcsolódó írásaink