Krónika

Újabb százezer kínai oltóanyag érkezett

Újabb százezer kínai oltóanyag érkezett szerdán Pekingből - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltett videóban.

Újabb százezer kínai oltóanyag érkezett
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinái a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti logisztikai központjában
Fotó: MTI/Mónus Márton

Szijjártó Péter azt mondta, a kínai vakcina 43 nappal előbb érkezett a szerződésben vállalt határidőnél, így ennyivel hamarabb kezdhetik oltani vele az embereket. „Negyvenhárom napot nyerünk, életeket és egészségeket nyerünk” - emelte ki.

Hozzátette, hogy a kormánygépnek, amely a vakcinákat hozta, „nem lesz nyugta” a következő napokban és hetekben sem: hamarosan újra elindul keleti irányba, hogy újabb több százezer oltóanyagot hozzon Magyarországra.

A tárcavezető úgy fogalmazott, gőzerővel zajlik a védekezés a világjárvánnyal szemben. „Jól látható, hogy a vírus nem enged” - fűzte hozzá.

Objektum doboz

Szijjártó Péter azt mondta: napról napra érkeznek hírek európai országokból a vírus újabb támadásáról.

„Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a világjárvánnyal szembeni védekezés felvegye a kesztyűt a támadás sebességéhez képest. Ehhez oltóanyagra és oltásra van szükség. Minél előbb érkeznek meg az oltóanyagok, annál előbb be tudják adni a magyar orvosok azokat a magyar embereknek, és ezáltal újabb magyar emberek válhatnak védetté” - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a videóban.

Kapcsolódó írásaink