Krónika

Az ügyészség szerint jogosan lőtték le az Újpesten rendőrökre támadó férfit

Befejezték a nyomozást

Befejezte az ügyészség a nyomozást az Újpesten megkéselt rendőr ügyében, és megállapították, hogy a rendőrök jogos védelmi helyzetben voltak, a fegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt, a késelő büntethetősége pedig a halála miatt megszűnt.

Tavaly december 24-én hajnalban az egyszerre több bódító szer hatása alatt álló 35 éves férfi megjelent egy újpesti társasház lépcsőházában, ahol több emeleten is artikulálatlanul hangoskodott, és a lépcsőkorlátot, valamint a bejárati ajtókat ütötte és nagy erővel rugdosta.

A kiérkező járőrök, mivel felszólításuknak nem engedelmeskedett, meg akarták bilincselni, azonban a férfi rájuk támadt. Egy 15 centis pengéjű késsel többször megszúrta a térdelő rendőr fejét, vállát, hasát és mellkasát azért, hogy megölje. Ekkor a járőrtárs rendőrnő több lövést adott le az elkövetőre. A támadó ezután még végezni akart a rendőrnővel, végül a mellkasa irányába leadott lövések állították meg.

A rendőrnő összesen tizenegy lövést adott le, kilencszer találta el a férfit. A nyomozás megállapította, hogy a rendőr a saját, illetve a társa életét mentette, felelőssége az ügyben kizárható.

Kapcsolódó írásaink