Krónika

A véradókat ünnepelték, hatvankilenc díjazott

Kell a segítség a járvány idején is

Sokszoros véradók, a véradásszervezésben több éve tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek, valamint a véradó mozgalom támogatói, összesen hatvankilencen részesültek idén a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat elismeréseiben.

Közülük húszan a legrangosabb elismerést, a Pro Vita díjat kapták. November 27-e a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta a Véradók Napja Magyarországon. Az ünnepélyes központi díjátadót idén a járvány miatt nem rendezték meg, hanem a Voroskereszt.hu/elismeresek felületen online tették közzé a díjazottak listáját. Hangsúlyozták, hogy vérre a koronavírus-járvány idején is szükség van. Véradásra a jelenlegi veszélyhelyzet alatt is folyamatosan lehetőség van, a biztonsági előírások betartásával – tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom