Krónika

Ligeti Dávid kapta az idei Bezerédj-díjat

A Bezerédj Alapítvány kuratóriuma a 2020. évi a Bezerédj díjat Ligeti Dávidnak, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársának ítélte oda.

Ligeti Dávid kapta az idei Bezerédj-díjat
A Bezerédj-díj az alapító jeles felmenői, a Bezerédj család neves tagjai életművének emlékére, a magyarországi és a határainkon túl élő magyar művészeti és tudományos élet kiválóságai részére adományozott díj. Alapítója Bezerédj Zoltán volt a Bezerédj Alapítvány létrehozásával, 1993-ban
Fotó: MH

Ligeti Dávid korosztályának egyik legtehetségesebb historikusaként az Osztrák–Magyar Monarchia, illetve az első világháború had- és politikatörténetét kutatja, de az utóbbi években számos tanulmánya látott napvilágot a Magyarországi Tanácsköztársaságról, illetve a trianoni békediktátum létrejöttének körülményeiről és hatásáról is.

Életkorához mérten már meglehetősen sok tanulmánya, recenziója jelent meg, s több kötet szerkesztésében is aktív szerepet vállalt. Nemrégiben önálló kötetként kiadott doktori disszertációja mintaszerűen dolgozta föl báró Artur Arz von Straussenberg császári és királyi vezérezredes életpályáját.

A Bezerédj-díj az alapító jeles felmenői, a Bezerédj család neves tagjai életművének emlékére, a magyarországi és a határainkon túl élő magyar művészeti és tudományos élet kiválóságai részére adományozott díj. Alapítója Bezerédj Zoltán volt a Bezerédj Alapítvány létrehozásával, 1993-ban.

Kapcsolódó írásaink

Az én november negyedikém

ĀCsepp a történelemben. A már közhellyé vált kifejezést hallva, lelki szemeim előtt egy lehajtható tetejű Skoda jelenik meg, ahogy az országúton szlalomozik a mindenhonnan feléje zúduló harckocsik között

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom