Krónika

Házhoz viszik a csodát a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Idén ünnepelte volna tizedik évfordulóját a Hétcsoda Élménytábor, amelyet a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagjai hoztak létre sajátos nevelési igényű és hátrányos helyzetű gyermekeknek. A tábor megszervezésére idén a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor, az ifjú önkéntesek azonban létrehoztak egy különleges foglalkoztatókészletet, a Hétcsoda Élménydobozt, amellyel a programra regisztrált fiatalok otthonukban élhetik át a tábori élményeket – derül ki a szervezet lapunknak küldött közleményéből.

Házhoz viszik a csodát a hátrányos helyzetű gyerekeknek
A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt a Hétcsoda Élménydobozokkal otthon táboroztat
Fotó: Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt önkéntesei a Csodák Tára foglalkoztatófüzetbe gyűjtötték össze az elmúlt tíz év tapasztalatait. A füzet öt témában (móka, érdekes, udvar, zene, mese) ötven foglalkozást kínál, amelyekkel a gyermekek saját otthonukban is átélhetik a „hétcsodás” élményeket.

A foglalkoztatófüzet nem csak hasznos elfoglaltságot nyújt a gyermekeknek, de a feladatok összeállításánál a különböző képességeik fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítottak. Emellett a támogatók hozzájárulásával a rajzlapoktól a filctollakig minden olyan eszközt megkapnak a gyerekek, amelyek szükségesek az élmények átéléséhez.

Hétcsoda Élménydobozok a hátrányos helyzetű gyerekeknek
Hétcsoda Élménydobozok a hátrányos helyzetű gyerekeknek
Fotó: Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Az élménydobozokra egy hónapon keresztül regisztrálhattak online olyan szülők és gondviselők, akik iskoláskorú sajátos nevelési igényű vagy hátrányos helyzetű gyermekeket nevelnek. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt munkatársai több mint száz családnak juttatják el a csomagokat ezen a héten.

Kapcsolódó írásaink