Krónika

Több mint 6 millió maszk érkezett Magyarországra az elmúlt két napon

Az elmúlt két napon 6 millió 300 ezer maszk, 25 ezer izolációs köpeny, valamint 120 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Több mint 6 millió maszk érkezett Magyarországra az elmúlt két napon
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Liszt Ferenc repülőtéren
Fotó: Facebook

A tárcavezető kifejtette: új szakaszába érkezett a világjárvánnyal szembeni védekezés, és az egészségügyi védekezésen van az egyik fő hangsúly. A védekezés sikerességéhez szükséges eszközök folyamatosan érkeznek Magyarországra - tette hozzá.

Közölte: csütörtökön és pénteken összesen 6 millió 300 ezer maszk, 25 ezer izolációs köpeny, valamint 120 lélegeztetőgép érkezett. Ezzel a héten már 600 fölé nőtt az importált lélegeztetőgépek száma, a világjárvány kitörése óta még soha nem volt olyan hét, hogy ennyi lélegeztetőgépet tudtak volna importálni - mutatott rá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ez abból a szempontból rendkívül fontos, hogy a tömeges fertőzések időszakára való felkészülés tekintetében a lélegeztetőgépek beszerzése  a legfontosabb feladat. Az elkövetkezendő napokban és hetekben is erre lesznek tekintettel a beszerzéseket illetően - mondta.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Mindenki hordjon maszkot!

ĀJakab Ferenc: A kormány időben hozott meg jó döntéseket, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy kordában tudjuk tartani a betegség terjedését