Krónika

Huszonegy tonna adományt kapott a Magyar Vöröskereszt

Huszonegy tonna egészségügyi, higiéniai, babaápolási és háztartási terméket tartalmazó adomány érkezett a Magyar Vöröskeresztnek a Papp László Budapest Sportarénába - közölte a szervezet pénteken.

Huszonegy tonna adományt kapott a Magyar Vöröskereszt
A P&G vállalat adománya érkezik a raktározásra kialakított Papp László Budapest Sportarénába 2020. május 7-én
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A közlemény szerint a szervezet a mintegy 24 millió forint értékű adományt rászoruló családoknak és saját intézményeibe, családok átmeneti otthonaiba és hajléktalanellátókba juttatja el országszerte.

Azt írták, Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatokért és adománykezelésért felelős szakmai vezetője háláját fejezte ki az adományért, majd elmondta: az elmúlt másfél hónapban csaknem százezer rászorulónak segítettek.

A szervezet áprilisban kapta meg védő- és fertőtlenítő eszközök, valamint a beérkező adományok raktározására a Papp László Budapest Sportarénát, amelybe ez az adomány érkezett először az egyik, mindennapi fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális vállalat jóvoltából.

Tizenhárom megyében dolgoznak együtt a mentőszolgálattal

A Magyar Vöröskereszt tizenhárom megyében dolgozik együtt az Országos Mentőszolgálattal a koronavírus-járvány idején.

Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán pénteken elmondta: segítenek a határon például a beérkezők ellenőrzésében, de a logisztikába és a diszpécserszolgálat munkájába is bekapcsolódnak.

Kitért arra is, hogy ebben az időszakban többen keresik a vöröskeresztet adományok miatt, igyekeznek minden igényt kielégíteni: folyamatosan készítik az élelmiszer- és tisztasági csomagokat az embereknek országszerte.

Hozzátette, emellett bővítették programjaikat is, hogy mindenkihez eljussanak.

A véradásokról azt mondta, biztonsági intézkedéseket vezettek be, de ennek ellenére visszaesett a véradók száma, mivel bezártak többi között a felsőoktatási intézmények.

A műsorban elhangzott, hogy pénteken van a vöröskereszt világnapja, és május 16-án lesz 139 éves a szervezet.

Kapcsolódó írásaink