Krónika

Védő- és fertőtlenítő eszközöket tárolhat a Vöröskereszt a Papp László Sportarénában

A Magyar Vöröskereszt védő- és fertőtlenítő eszközök, illetve a beérkező adományok raktározására használhatja a Papp László Budapest Sportarénát, a rendezvényközpontot tulajdonló, valamint üzemeltető cégek és a segélyszervezet megállapodása alapján - közölték a felek csütörtökön.

Védő- és fertőtlenítő eszközöket tárolhat a Vöröskereszt a Papp László Sportarénában
Képünk illusztráció
Fotó: Fotostand / Schmitt / Fotostan

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez hozzájáruló lehetőséget a Papp László Budapest Sportaréna tulajdonosa, a BMSK Zrt. és a létesítményt üzemeltető Gránit Pólus Csoport ajánlotta fel a Magyar Vöröskeresztnek - emelték ki a közleményben.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója közölte: az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek az adomány felajánlások, korábban nem tapasztalt léptékű összefogás segíti a szervezet munkáját, azonban ezzel párhuzamosan kihívást jelent az adományok és felszerelések raktározása.

Ebben jelent most megoldást az aréna kapacitása, amelyre az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport közreműködésével, az operatív törzsön keresztül kapott lehetőséget a szervezet - jelezte a főigazgató.

Kapcsolódó írásaink