Krónika

Kigyulladt a szekszárdi börtön tetőszerkezete

Tűz keletkezett hétfő reggel a szekszárdi büntetés-végrehajtási intézet tetőszerkezetében, az oltás idejére az épületet teljesen kiürítették - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Kigyulladt a szekszárdi börtön tetőszerkezete
Tűzoltók dolgoznak a szekszárdi büntetés-végrehajtási intézet tetőszerkezetében keletkezett tűz oltásán 2020. március 16-án. A Béla király téri épület teteje mintegy ötven négyzetméteren gyulladt ki. A lángokat sikerült megfékezni
Fotó: MTI/Kiss Dániel

A Béla király téri épület teteje mintegy ötven négyzetméteren gyulladt ki, az oltásban a szekszárdi, bonyhádi, paksi, véméndi, bajai, kalocsai és komlói hivatásos tűzoltók dolgoznak - mondta Boros Brigitta Tolna megyei szóvivő. A lángokat sikerült megfékezni, jelenleg utómunkálatokat végeznek - tette hozzá.

Az oltás idejére az épületet mindenkinek, így a raboknak is el kellett hagynia.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtási Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta, mintegy 130 fogvatartottat őrzés mellett az épület udvarára vittek, egy részük már visszatérhetett az épületbe.

Sérültekről egyik szervezet sem számolt be.

Kapcsolódó írásaink

New Yorkban is megállt az élet

ĀAz iskolák, majd az éttermek, szórakozóhelyek, színházak és bárok bezárását rendelte el a polgármester - Trump: Nagyon fertőző vírusról van szó