Krónika

Újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

Egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírus tesztje is pozitív lett - közölte a kormány által működtetett weboldal, melyen a vírussal kapcsolatos legfontosabb híreket teszik közzé. 

Újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon
Háromra emelkedett a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/ ANADOLU AGENCY

A közlemény szerint a férfi rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza. Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Bővebb tájékoztatást péntekre ígértek az állapotáról.

Már negyvenen vannak karanténban

A tájékoztatási honlap emellett arról is beszámolt, hogy egy tizenöt főből álló japán turistacsoportot szállítottak be a mentők a budapesti Kálvin térről a László Kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával. Valamennyien köhögnek, de mindannyian jó fizikai állapotban vannak. A kórházba szállítás után elkülönítették őket és megkezdődött a kivizsgálásuk.

Így már negyvenre nőtt az országban karanténban lévő emberek száma.

Karanténba került egy magyar állampolgár Brazíliában
 

Koronavírussal fertőzött magyar állampolgár áll karanténintézkedés alatt Brazíliában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook közösségi portálon közzétett videójában.

A miniszter azt mondta, a Brazíliavárosban lévő személy a 13. magyar állampolgár, aki külföldön karanténban van. Brazília a hatodik ország, ahol magyar fertőzött beteget regisztráltak - tette hozzá.
"Az illető állapota javult az elmúlt időszakban, immár tünetmentes. Most egy negatív teszteredményre várunk, hogy a kórházat a karanténintézkedés vége előtt elhagyhassa" - fejtette ki.

Addig is a brazíliavárosi magyar konzulok naponta kétszer felveszik vele a kapcsolatot, és lehetőség szerint mindenben segítségére vannak - közölte.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Győrfi Pál: Őrizzük meg a nyugalmunkat

ĀA Mentőszolgálat szóvivője videókban foglalta össze, hogy előzhetjük meg a koronavírusos fertőzést, hol tájékozódhatunk és mi a teendő, ha tüneteket észlelünk magunkon