Krónika

A Szent István Egyetem fertőzött diákja betartotta a kért biztonsági intézkedéseket

Szent István Egyetem a koronavírus terjedésével kapcsolatban kellő időben megtette az óvintézkedéseket, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott eljárásrenddel összhangban már 2020 januárjában megküldte a megelőzésre szolgáló higiénés rendszabályokról szóló információkat a munkatársaknak és a hallgatóknak magyar és angol nyelven is - olvasható az egyetem csütörtökön kiadott, lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A Szent István Egyetem fertőzött diákja betartotta a kért biztonsági intézkedéseket
Szent István Egyetem
Fotó: MH

Az Egyetem fertőzéssel érintett hallgatója doktori képzésben vesz részt Gödöllőn - emeli ki az intézmény közleménye, amely azt is pontosította: a doktorandusz a tanulmányi előmeneteléhez szükséges konferencián kívánt részt venni Teheránban február 23-24-én. Azonban a koronavírus ottani megjelenése (hivatalosan február 22-én jelentették be) miatt a rendezvény elmaradt, azonban a hallgató már február 20-án megkezdte az utazását.

A közleményben olvasható információk szerint a doktorandusz február 28-án (pénteken) érkezett vissza Iránból, és az Egyetem által küldött tájékoztatókban foglaltaknak megfelelőn felkereste a Szent László Kórházat, jelezve, hogy fertőzött területről érkezett.

„Emellett a doktorandusz témavezetője is jelezte számára, hogy – összhangban az egyetemi intézkedésekkel – legalább 14 napig ne látogassa az intézményt, távolléte igazolt távollétnek minősül” - emeli ki a közlemény, amely azt is pontosítja, hogy a fentieknek megfelelően a doktorandusz a visszaérkezését követően budapesti albérletében önkéntes karanténba vonult, egyetlen egyetemi campust sem látogatott meg, sem Gödöllőn, sem Budapesten.

A Szent István Egyetem az eddigi intézkedéseit megszigorította, ismételt tájékoztatást küldött a munkatársak és a hallgatók részére a tájékoztatásokban foglalt higiénés rendszabályok betartása és betartatása érdekében, folyamatosan gondoskodik az ehhez szükséges eszközök rendelkezésre állásáról. Megkezdődött az egyetemi rendezvények és a külföldi konferenciarészvételek felülvizsgálata is. Az Egyetem folyamatosan figyelemmel kíséri az Operatív Törzs közleményeit, az azokban foglaltaknak megfelelően jár el - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink