Krónika

Sírba a vizsgákkal

A meditációs sírgödrök a stresszoldás szokatlan módja, amely igen elterjedt a tanulók körében. 

Sírba a vizsgákkal
A sírgödröt a kampuszon „Memento mori”, vagyis „Gondolj a halálra” feliratú poszterekkel népszerűsítik
Fotó: Mirror

Nem szokatlan, hogy a felsőoktatási intézmények különböző módszerekkel próbálnak könnyíteni a vizsgáktól meggyötört hallgatókon, de míg ezt máshol terápiával vagy állatokkal próbálják elérni, addig a holland Radboud Egyetemen sírba fekvést kínálják fel lehetőségként- írja a Mirror. 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért feküdne bárki is a relaxáció nevében egy földbe vájt lyukba. 

Az ötlet mögött álló John Hacking szerint a meditáció mellett arra jó a sír, hogy a tanulók kicsit jobban értékeljék a Földön eltöltött életüket. Az élet vége, a halál, egy tabu, amit nehéz megérteni a hallgatóknak… A halálról nagyon bonyolult beszélni, főleg ha 18, 19, 20 éves vagy – nyilatkozta a Mirrornak Hacking.

John Hacking: Az élet vége, a halál, egy tabu, amit nehéz megérteni a hallgatóknak
John Hacking: Az élet vége, a halál, egy tabu, amit nehéz megérteni a hallgatóknak
Fotó: Mirror

Ha ez még mind nem lenne elég bizarr; a sír egy kápolna mögött helyezkedik el. A „tisztító gödörben” egy matrac, valamint egy párna található, az előbbin a ”maradj furcsa” felirat olvasható. 

A stresszoldás eme szokatlan módjára, olyan sok hallgató tart igényt, hogy már csak úgy lehet kipróbálni, ha valaki felírja magát a várólistára. A sírgödröt a kampuszon „Memento mori”, vagyis „Gondolj a halálra” feliratú poszterekkel népszerűsítik, amin azt is kiemelik, hogy legalább 30 percre, de maximum 3 órára lehet lefoglalni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom