Krónika

Gyanúsnak vélt helyzetet vizsgált a rendőrség az amszterdami repülőtéren

Gyanúsnak vélt helyzetet vizsgált a holland katonai rendőrség az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtéren egy utasszállító gépen - közölte szerdán este a hatóság Twitter-oldalán. Nem sokkal később kiderült, hogy hamis riasztás történt.

Gyanúsnak vélt helyzetet vizsgált a rendőrség az amszterdami repülőtéren
Hatalmas készültség volt az amszterdami reptéren
Fotó: Twitter

Az Air Europa spanyol légitársaság közlése szerint a pilóta véletlenül nyomott  meg egy vészjelző gombot, ami miatt nagyszabású rendőrségi akció indult a repülőtéren. A légitársaság elnézést kért a történtekért.

„Az Amszterdamból Madridba induló esti járaton véletlenül kapcsolták be a vészjelzőt, ami miatt működésbe léptek a légi kikötő biztonsági előírásai” - áll a közleményben. „Hamis riasztás volt, az utasok jól vannak és várják, hogy a gép elindulhasson” - fűzte hozzá a légitársaság.

A katonai rendőrség korábbi közlése szerint az érintett repülőgép utasait és személyzetét biztonságban le leszállították a fedélzetről. „Az utasok és a legénység biztonságban leszálltak a gépről. A vizsgálat folyamatban van” - közölte szűkszavú üzenetében a katonai rendőrség.

A NOS holland televízió szerint a repülőtér egy részét kiürítették, s elsötétített ablakú járművek érkeztek a D5-ös kapuhoz. Az Algemeen Dagblad pedig arról számolt be, hogy a rendőrség erősen felfegyverzett különleges kommandója érkezett ki a helyszínre, s két mentőhelikoptert is riasztottak.

A TASZSZ orosz hírügynökség a holland televízióra hivatkozva korábban azt közölte, hogy „a pilóta egy gépeltérítés kísérlete esetén használatos vészjelző gombot nyomott meg”.