Krónika

Halálra fagytak az áldozatok az Essexben megtalált kamionban

Lassan, szörnyű kínok között fagyott meg az a 39 ember, akiket kedden találtak meg egy bolgár kamionban Anglia délkeleti részén. A BBC úgy tudja, az áldozatok kínaiak voltak.

Halálra fagytak az áldozatok az Essexben megtalált kamionban
Az esettel kapcsolatban a kamion 25 éves észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették
Fotó: Youtube

Az Egyesült Királyságban megtalált áldozatoknak esélyük sem volt a túlélésre: a teherautó rakterében akár -25 Celsius fok is lehetett a több mint 15 órás, belgiumi teherkompon megtett úton.

Mint arról beszámoltunk, a 39 áldozatot - köztük egy tinédzsert - szállító kamion az észak-walesi Holyhead kikötőjében lépett be Nagy-Britanniába még szombaton, ám csak szerda hajnalban találtak rá. Az nem derült ki, hogy az embercsempészettel lehet lehet-e összefüggésbe a tragédia, vagy az utasok a sofőr tudta nélkül szöktek fel a kamionra.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a sofőr 300 mérföldet vezetett Essexig a bolgár rendszámú kamionnal, hogy ott felvegye a szállítmányt. A lap szerint a kéretlen utasok gyakran a zeebrugge-i kikötőben másznak fel az Angliába tartó járművekre.  Sajtóértesülések szerint ugyanez a kikötő közismert arról, hogy itt csempésznek üzemanyagot és dohányt az ír bűnszervezetek.

Az esettel kapcsolatban a kamion 25 éves észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. Ő (egyes források szerint) nem tudott arról, hogy embereket szállít. A hatóságoknak eddig nem sikerült azonosítaniuk az áldozatokat és azt sem, hogy honnan indulhattak el. A BBC beszámolója szerint az áldozatok mindegyike kínai volt.

Az északír rendőrség egy ír embercsempész-hálózat után nyomoz, amelynek a bulgáriai Várnában vannak összeköttetései. A járművet ugyanis Bulgáriában jegyezték be - azonban a bolgár miniszterelnök már jelezte, hogy a teherautó nem járt a balkáni államban már két éve.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom