Krónika

Irány a Mars

Jim Bridenstine, a NASA vezetője szerint 2035-ben megvalósítható lehet, hogy embereket küldjenek a Marsra - írja a TechCrunch a Nemzetközi Űrhajózási Konferencián elhangzottak alapján.

Irány a Mars
Lehetséges, hogy már 2035-ben emberek járhatnak a Marson
Fotó: MH

Október 21-én, hétfőn rendezték meg az éves Nemzetközi Űrhajózási Konferenciát, ahol más űrszervezet vezetőjével együtt Jim Bridenstine is részt vett. Az esemény végével feltették a jelenlévők számára azt a kérdést, hogy „mikor érhetünk el a Marsra?”

Az Európai Űrügynökség főigazgatója, Jan Wörner a kérdésre viccesen annyit felelt, hogy „kedden”, mire  Jim Bridenstine komolyra fordítva a szót elmondta, hogy a kormányok szükséges támogatásával előfordulhat, hogy már 2035-ben űrhajósok szállhatnak le a Marsra.

„Amennyiben felgyorsítjuk a Holdra szállást, vele együtt felgyorsíthatjuk a Marsra szállást is”, mondta Bridenstine az űrügynökség Artemis elnevezésű programjára utalva, melynek célja, hogy öt éven belül megvalósítható legyen az első amerikai nő és a következő amerikai férfi Holdra szállása.

„Elegendő költségvetéssel úgy gondolom, hogy megvalósítható, hogy 2035-re embert küldjünk a Marsra” - tette hozzá a NASA vezetője.

Kapcsolódó írásaink