Krónika

Betiltják a cukros üdítők reklámjait Szingapúrban

Törvényben tiltják meg a cukros üdítők reklámjait Szingapúrban. A döntést egy olyan intézkedéscsomag részeként hozták meg, amely a cukorfogyasztás visszaszorítását célozza meg.

Betiltják a cukros üdítők reklámjait Szingapúrban
A termékek csomagolására kötelező lesz feltüntetni az „egészségtelen” címkét
Fotó: AFP/VHB/Science Photo Library

A törvény szerint a szénsavas italok és gyümölcslevek betiltásra került hirdetésein felül a termékek csomagolására kötelező lesz feltüntetni az „egészségtelen” címkét - írja a Reuters.

Az intézkedést olyan felmérések előzték meg, melyek szerint az egész világon Szingapúrban él a legtöbb cukorbeteg; a 18 és 69 év közötti lakosság körülbelül 11,3%-a. Az ország egészségügyi minisztériuma közölte, hogy a törvény beiktatása előtt konzultálni fognak a fogyasztókkal, a reklámcégekkel és a gyártókkal. 

A döntéshozók továbbá fontolóra veszik az cukros üdítőital-gyártók megadóztatását, sőt akár egyes termékek betiltását is. A szigorítást a tervek szerint négy éven belül bevezetik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom