Krónika

Szolgálaton kívüli mentőtisztnek köszönheti az életét egy férfi Borsodban

Nem mindennapi életmentő akció zajlott le a borsodi Füzéren.

Szolgálaton kívüli mentőtisztnek köszönheti az életét egy férfi Borsodban
A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgál

A Sátoraljaújhely Mentőállomás egyik mentőtisztje épp szabadnapján látogatott a füzéri művelődési házba, amikor egy 50 év körüli férfi szeme láttára esett össze holtan - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közösségi oldalán. Ezt követően a szakember azonnal megkezdte az újraélesztést, míg a rendezvényközpont közelében levő civilek defibrillátorért rohantak, illetve a mentők akadálymentes érkezését igyekeztek biztosítani.

A helyi polgárok olyan példamutatóan reagáltak a szokatlan és megdöbbentő helyzetre, hogy szolgálaton kívüli szakember is meglepődött. A defibrillátor pillanatok alatt meg is érkezett és sokkolta az addig életben tartott beteget. Az OMSZ közölte, hogy a szívmegállástól számított kilencedik percben az eszméletét is visszanyerte a férfi, akinek magas szintű ellátását végül a kiérkező mentők nyújtották. A tankönyvbe illő újraélesztés hatására végül stabil állapotban szállították kórházba a férfit.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom