Krónika

Hollandia többet nem fogja turistacélpontként hirdetni magát külföldön

Hollandia a jövőben többet nem fogja külföldön aktívan reklámozni az országot üdülőhelyként - közölte a turizmusért felelős holland hivatal (NBTC).

Hollandia többet nem fogja turistacélpontként hirdetni magát külföldön
2018-ban 19 millió turista fordult meg az országban, 2030-ra 29 milliót várnak
Fotó: Pixabay

A turizmusért felelős holland hivatal (NBTC) döntött: a jövőben többet nem fogja külföldön aktívan reklámozni az országot üdülőhelyként, mivel a legfőbb nevezetességek, mint például a csatornák, szélmalmok és tulipánmezők környéke már túlzsúfoltak. 

DutchNews szerint a hivatal ezért arra törekszik, hogy az országba érkező embereknek Hollandia kevésbé felkapott területeit helyezzék előtérbe, így csökkentve a turizmus számára legforgalmasabb időszakok okozta problémákat. 

A  2030-ig szóló stratégia része az lesz, hogy ne célállomásként hirdessék az országot, hanem szabályozzák a helyzetet. A szervezet szerint Hollandia az előrejelzések alapján a turisták számának folyamatos növekedésével számol: míg 2018-ban 19 millió turista fordult meg az országban, 2030-ra 29 milliót várnak. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom