Krónika

Baltás vandál hasítja le a fákról a túrajelzéseket

Megmagyarázhatatlan vandalizmusról érkezett több bejelentés a Pilisi Parkerdő budapesti erdészetéhez az elmúlt napokban. Az erdészet a lakosság segítségét kéri a károk felméréséhez.

Baltás vandál hasítja le a fákról a túrajelzéseket
A turistajelzéseket teszi tönkre valaki a Hármashatár-hegy környékén
Fotó: Pilisi Parkerdő

A turistajelzéseket teszi tönkre valaki a Hármashatár-hegy környékén, a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészet területén. Az ismeretlen elkövető baltával hasítja le a fák kérgére festett Kék Túra és kék háromszög jelzéseket.

Ezzel nemcsak az erdőjárók tájékozódását lehetetleníti el, de a fák pusztulását is okozhatja: a kambiumban és szíjácsban is károkat okoz, utat engedve így a fatestbe a különböző kórokozóknak.

A Parkerdő arra kéri a kirándulókat, hogy ha megcsonkított fát látnak, tegyenek bejelentést az [email protected] email címen.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom