Határon túl

„A partvonalról próbálják hitelteleníteni az RMDSZ-t”

Szomorú, hogy az erdélyi liberális megmondóemberek folyamatosan próbálnak utólag is belekötni az RMDSZ sikeres kampányába – írta pénteki Facebook-posztjában Nacsa Lőrinc. A KDNP frakciószóvivője hangsúlyozza: a magyar kormánypártok partnernek tekintik az RMDSZ-t és nemzetstratégiai fontosságúnak az erdélyi magyar képviseletet.

„A partvonalról próbálják hitelteleníteni az RMDSZ-t”
Nacsa Lőrinc beszédében kiemelte, hogy a magyar kormánypártok partnernek tekintik az RMDSZ-t
Fotó: MTI/Vajda János

Többen, akik talán egy fűszálat sem tettek keresztbe azért, hogy legyen Brüsszelben erdélyi magyar képviselet, hogy városokban és megyékben magyar vezetés legyen és talán még szavazni sem mentek el, most egy kifejezetten sikeres és eredményes kampányt próbálnak lehúzni, leszólni, hitelteleníteni a partvonalról – mutat rá Nacsa Lőrinc, aki meg is nevezte, hogy kiket tekint ezért felelősnek: a „transtelexesek, átlátszósok és általuk megszólaltatott mások” teszik ezt meglátása szerint.

„Legutóbb például Zsigmond Csilla, az MTA kisebbségkutatója mondta: »Az RMDSZ kampánya erőteljesen épített a fehér keresztény erdélyi magyar identitásra… egy kicsit nyugtalanító, hogy egy ilyen kimaxolt eredményt lehet elérni ezzel a stratégiával. Az RMDSZ kampányában megjelent egy megosztó, erős etnikai és kulturális identitást hangsúlyozó vonal is.« Mi büszkék vagyunk hagyományainkra, közösségeinkre és identitásunkra, még ha ez furcsa is a liberálisoknak” – hangsúlyozta Nacsa, hozzátéve: a következő évtizedek egyik legfontosabb küzdelme éppen az lesz, hogy megtartsuk identitásunkat és erősítsük közösségeinket.

Kár, hogy ebben a küzdelemben vannak olyanok, akikre nem számíthatunk – jegyezte meg a frakciószóvivő, majd posztját azzal zárta, hogy gratulált az RMDSZ történelmi választási sikeréhez.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink